καταλήψεις σχολείων 2016
Από τα ρινγκ στην μάχη της Κρήτης!
Ο Μαξ Σμέλινγκ γεννήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου του 1905 και έζησε σχεδόν 100 χρόνια μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου του 2005, προλαβαίνοντας να γνωρίσει τα πάντα: αθλητική δόξα, καταστροφή, τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και τη Μάχη της Κρήτης, επιτυχίες και αναγνώριση. Από το μικρό χωριό Κλέιν Λούκοφ η οικογένεια Σμέλινγκ θα αναζητήσει ένα καλύτερο μέλλον στο Αμβούργο, ύστερα στις ΗΠΑ και επιστροφή στο Αμβούργο. «Ερωτεύτηκε» την πυγμαχία όταν ο πατέρας του τον πήγε να δει ένα φιλμ από αγώνα του Τζακ Ντέμπσι και παρά τις προσπάθειες της μητέρας του να τον αποτρέψει ανέβηκε στα ρινγκ.
μουσικο εργαστηρι αθηνα
(Τα αποκαλύπτήρια του αγάλματος του Μαξ Σμέλινγκ - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / INGO WAGNER)
ηλιος εξαγωνο χειρων
Πριν κλείσει τα 20 ήταν ένας από τους κορυφαίους Γερμανούς πυγμάχους, σε ερασιτεχνικό επίπεδο, αναδείχθηκε πρωταθλητής της χώρας και πέρασε στην επαγγελματική πυγμαχία. Το 1927, οι κάτοικοι της Γερμανίας παρακολούθησαν για πρώτη φορά αγώνα πυγμαχίας, σε απευθείας μετάδοση και τον Μαξ Σμέλινγκ να αναδεικνύεται πρωταθλητής Ευρώπης. Το 1928 πάει στη Νέα Υόρκη και αρχίζει από το μηδέν, αφού δεν αναγνωρίζονταν οι νίκες του στην Ευρώπη. Στις 12 Ιουνίου 1930 νίκησε τον Τζακ Σάρκεϊ και έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος που φόρεσε τη ζώνη του Πρωταθλητή Κόσμου.
(Ο "θρύλος" της πυγμαχίας Μαξ Σμέλινγκ - Πηγή: Getty Images / Keystone)
Τα συχνά ταξίδια του Μαξ Σμέλινγκ στην Αμερική είχαν ως αποτέλεσμα να θεωρηθεί για τον Χίτλερ και τους Ναζί σαν «αμερικανόφιλος». Και στις ΗΠΑ όμως θα αποκτήσει εχθρούς, αφού τον ταυτίζουν με το ναζιστικό καθεστώς.
Αφού θα χάσει τον παγκόσμιο τίτλο θα επιμείνει και το 1936 στο Μπρονξ, γράφεται ιστορία: η πρώτη μονομαχία του με τον Τζο Λούις που θα νικήσει (ως αουτσάιντερ) στον 12ο γύρο. Ο Γιόζεφ Γκέμπελς θα εκμεταλλευτεί την επιτυχία ως «απόδειξη» της ανωτερότητας της φυλής και για πρώτη φορά θα γίνει δεκτός στην ναζιστική Γερμανία με τιμές ήρωα.
Max Schmeling KO12 Joe Louis; 19/06/1936. pic.twitter.com/uRumUnDNvj
— THE SQUARED CIRCLE (@KT_BOXING) January 25, 2017
καταλήψεις σχολείων 2016
https://rgzjgufr.blogspot.com/2019/05/blog-post_54.html
Comments
Post a Comment